Bureau Meerstad gedurende corona
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Bureau Meerstad gedurende corona

Bureau Meerstad gedurende corona

Deze periode vraagt om een aantal aanpassingen. In dit bericht lees je wat er in Meerstad allemaal verandert maar ook wat gelukkig hetzelfde blijft.

Maatregelen kantoor

Ons verkoop- en informatiecentrum moest helaas sluiten vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. De gezondheid van onze medewerkers, bezoekers en bewoners staan voorop. Wel zijn in kleine groepen de collega’s van wijkbeheer en civiele techniek aanwezig om de werkzaamheden te coördineren en aan te sturen. De wijkbeheerder blijft beschikbaar voor alle vragen van bewoners. De overige collega’s van Bureau Meerstad werken zoveel mogelijk vanuit huis.

Werkzaamheden

De grond- en bouwwerkzaamheden gaan door. Aannemers en bouwvakkers hebben afspraken gemaakt over de 1,5 meter afstand, het handen wassen en over het gezamenlijk eten. Machinisten blijven zoveel mogelijk in hun cabines. De planning van de werkzaamheden stellen we indien nodig bij. Voor nu loopt alles nog volgens planning.

De woningverkoop

Ons verkoop- en informatiecentrum is gesloten maar je kunt nog steeds bij ons terecht voor vragen over wonen in Meerstad. Heb je interesse in een kavel of een nieuwbouwwoning of wil je meer te weten komen over dit mooie stadsdeel? We staan je graag te woord via telefoon en e-mail. Je kunt ons bereiken via info@meerstad.eu en op 050-599 57 10. Een fysieke afspraak is helaas niet mogelijk. Ons actuele woonaanbod is ook online te bekijken op meerstad.eu.

Recreatie en evenementen

Je kunt blijven genieten van de omgeving van Meerstad. Dringend verzoek om je bij alle vormen van recreatie te houden aan de maatregelen die zijn afgegeven door het kabinet en de RIVM. Behoud minimaal 1,5 meter afstand en ga zo veel mogelijk alleen naar buiten.

De MEER-run van 15 mei 2020 moeten we helaas annuleren. Over het Vlottendorp en Maisdoolhof wordt later een besluit genomen. Wij hopen natuurlijk dat bewoners en bezoekers straks weer strand Meeroevers kunnen bezoeken voor een patatje of ijsje. Maar eerst wachten we de ontwikkelingen van de komende weken af.

Vaarseizoen

Het vaarseizoen gaat 01 april van start. De provincie heeft besloten de bruggen en sluizen in Groningen voorlopig te blijven bedienen volgens de tijden die in de winter gelden. Dat betekent dat de zelfbedieningssluis ‘Woldmeerverlaat’ voorlopig niet open gaat. Meer informatie lees je op de website van de provincie onder ‘Varen in Groningen’. Voordat je gaat genieten van het Woldmeer raden we iedereen aan om kennis te nemen van de tips, aandachtspunten en regels die in het vaarseizoen van toepassing zijn. Neem ook bij het varen in acht om 1,5 meter afstand te bewaren, ook in de boot.

Het zijn bijzondere tijden en tegelijkertijd is het mooi om te zien wat bewoners van Groningen en Meerstad voor elkaar doen. Blijf ons volgen via Facebook en Instagram voor verhalen in en rondom Meerstad.

Warme groet,
Bureau Meerstad.