Vrije kavels en nieuwbouw in De Zeilen

Vrije kavels en nieuwbouw in De Zeilen

  1. Home
  2. Vrije kavels en nieuwbouw in De Zeilen

Waterrijk wonen

tussen sluis en natuurgebied

Over De Zeilen

Woonwijk De Zeilen ligt in het noordoosten van Meerstad. De Zeilen heeft eilanden op het Woldmeer, boomrijke lanen en een afwisseling van open en bosrijke gebieden. Het woonkarakter is zowel wijds en ruim als intiem en dorps. De Zeilen Meerstad is net als Groenewei Meerstad omlijst met het Groningse landschap

Meerstad – Nieuwbouw en kavels in het mooiste en groenste stadsdeel van Groningen.

Naast natuurgebied Harksteder Broeklanden

Aan de oostzijde gaat De Zeilen Meerstad op een natuurlijke manier over in het natuurgebied Harksteder Broeklanden. Het landschap is hier natter en broekbos gebieden bieden ruimte voor spelen en beschutting.

Zelf bouwen?

Ben je op zoek naar een onvergelijkbare woonlocatie in Groningen? Wil je zelf aan het roer staan van de creatie van een uniek huis. Droom je van wonen aan het water met vrij uitzicht op Groningse luchten, ruisend riet en een prachtig meer. Dan zijn de wooneilanden van De Zeilen de volmaakte plek voor jou.

Downloads fase I

Brochure De Zeilen fase I
Beeldkwaliteitsplan De Zeilen fase I
Beeldkwaliteitsplan De Zeilen fase II

De Zeilen fase II

We ontwikkelen verder in De Zeilen. In fase II van deze waterrijke wijk komen naast eilandkavels ook rijwoningen, sociale huurwoningen, appartementen en meer. In het voorjaar 2021 zullen de eerste projecten in verkoop gaan.

Downloads fase II

Beeldkwaliteitsplan De Zeilen fase II

Zelfbouwkavels Scheepslanden

Project Scheepslanden ligt in De Zeilen fase II en heeft 28 vrije kavels met een oppervlakte vanaf circa 580m2. Het project ging op 25 maart 2021 in verkoop. De inschrijving is inmiddels gesloten. Lees meer over Scheepslanden.

Zelfbouwkavels De Zeilen

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer er nieuwe zelfbouwkavels in De Zeilen II in verkoop gaan. Er wordt hard gewerkt om de wijk De Zeilen bouwrijp te maken.

Interesse in De Zeilen?

Laat je gegevens achter en hoor als eerste het laatste nieuws over De Zeilen.

Brikland en Zeilanden

De vrije kavels van de eerste fase van De Zeilen zijn verdeeld over twee locaties; Brikland, het beschutte schiereiland; en Zeilanden, een eilandgroep met twee royale eilanden. Bekijk hier de verkoopstatus van de kavels. De meeste kavels zijn onder optie maar blijf gerust je interesse kenbaar maken. Dan plaatsen wij je op de reservelijst.

Waterrijk wonen op de eilanden

Het wonen in De Zeilen Meerstad staat in het teken van water. De wijk ligt tussen de sluisverbinding en het natuurgebied Harksteder Broeklanden. De Zeilen krijgt wooneilanden op het Woldmeer. Hier woon je direct aan het water.

Bosrijk wonen

Een dijk en het Slochterdiep met daaraan dijkwoningen vormt de overgang naar het noordelijk gelegen landschap. Daarachter wordt een bosrijk gebied ontwikkeld met in de boskamers ruimte voor een groene en luwe woonomgeving.