Vrije kavels en nieuwbouw in De Zeilen

Vrije kavels en nieuwbouw in De Zeilen

  1. Home
  2. Vrije kavels en nieuwbouw in De Zeilen

Waterrijk wonen

tussen sluis en natuurgebied

Over De Zeilen

Woonwijk De Zeilen ligt in het noordoosten van Meerstad. De Zeilen heeft eilanden op het Woldmeer, boomrijke lanen en een afwisseling van open en bosrijke gebieden. Het woonkarakter is zowel wijds en ruim als intiem en dorps. De Zeilen Meerstad is net als Groenewei Meerstad omlijst met het Groningse landschap.

De Zeilen wordt ontwikkeld in twee fases. In deze waterrijke wijk komen in totaal ruim 600 woningen bestaande uit eilandkavels, rijwoningen, sociale huurwoningen, appartementen en meer.

Meerstad – Nieuwbouw en kavels in het mooiste en groenste stadsdeel van Groningen.

Naast natuurgebied Harksteder Broeklanden

Aan de oostzijde gaat De Zeilen Meerstad op een natuurlijke manier over in het natuurgebied Harksteder Broeklanden. Het landschap is hier natter en broekbos gebieden bieden ruimte voor spelen en beschutting.

Waterrijk wonen op de eilanden

Het wonen in De Zeilen Meerstad staat in het teken van water. De wijk ligt tussen de sluisverbinding en (het natuurgebied) Harksteder Broeklanden. De Zeilen heeft wooneilanden op het Woldmeer. Hier woon je direct aan het water.

Bosrijk wonen

Een dijk en het Slochterdiep met daaraan dijkwoningen vormt de overgang naar het noordelijk gelegen landschap. Daarachter wordt een bosrijk gebied ontwikkeld met in de boskamers ruimte voor een groene en luwe woonomgeving.

Downloads

Beeldkwaliteitsplan De Zeilen fase I
Beeldkwaliteitsplan De Zeilen fase II

Zelf bouwen?

Ben je op zoek naar een onvergelijkbare woonlocatie in Groningen? Wil je zelf aan het roer staan van de creatie van een uniek huis. Droom je van wonen aan het water met vrij uitzicht op Groningse luchten, ruisend riet en een prachtig meer. Dan zijn de wooneilanden van De Zeilen de volmaakte plek voor jou.

Zelfbouwkavels De Zeilen

Staglanden

Op 1 september 2022 zijn de zelfbouwkavels van Staglanden in verkoop gegaan. De 33 zelfbouwkavels liggen aan de straten Zalmschouw en Windjammer. Elke kavel ligt direct aan het water en beschikt over een eigen aanlegplaats voor een boot. De volmaakte plek voor de woningzoeker die zelf aan het roer wil staan van zijn of haar droomwoning. Hier geniet je van vrij uitzicht op Groningse luchten, ruisend riet en het mooie Woldmeer. Meer informatie vind je op de projectpagina van Staglanden.

Tophoek

Begin 2024 gaan wij met nieuwe zelfbouwkavels voor vrijstaande woningen in de verkoop gelegen aan de Tophoek in De Zeilen. Op zaterdag 13 januari organiseren wij een kavelkijkdag tussen 11.00 en 15.00 uur. Tophoek bestaat uit tien zelfbouwkavels, waarvan één special, variërend in oppervlakte tussen de 480 m2 en 607 m2. De kavels liggen aan de Tophoek en kijken uit over een groene strook met daarachter gelegen watergang. Kortom; een topplek om straks te genieten van je toekomstige (t)huis. Lees meer over Tophoek.

Aanbod

Kijk op de pagina nieuwbouwprojecten en zelfbouwkavels voor het actuele aanbod.

Heb je vragen?

Mail Bureau Meerstad via verkoop@meerstad.eu of bel via (050) 599 57 10. Je kunt ook langskomen op ons drijvende informatiecentrum in Tersluis. Bekijk hier de openingstijden