In Meerstad speel je echt buiten
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. In Meerstad speel je echt buiten

In Meerstad speel je echt buiten

Meerstad is eigenlijk één grote speeltuin. Waar je ook woont, de natuur en het water zijn altijd dichtbij. Vooral in de zomer is Meerstad een feest. Het Maisdoolhof is dan geopend en op  Strand Meeroevers zijn leuke wateractiviteiten. Je kunt hier lekker zwemmen, maar ook leren zeilen en suppen of de uitkijktoren beklimmen.

Nieuwe speelplek en moestuinen aan de Woldmeerweg

Ook de bewoners van Meerstad zetten zich volop in om het spelen in de natuur te stimuleren. De speeltuincommissie Meeroevers begon  in 2017 met een plan voor een avontuurlijke speeltuin voor de wat ouderen kinderen ( vanaf 6 jaar ). Begin 2018 is hiervoor een stuk grond aangekocht naast manege Rigoletto tussen de Hoofdweg en Langs de Erven. Het is een ruime locatie die ook plek biedt aan de moestuinen van Volkstuinvereniging Meerstad.

Kinderen ontwerpen hun eigen speeltuin

Wie weet er nou beter waar een leuke speeltuin aan moet voldoen dan de kinderen zelf? Daarom heeft de speeltuincommissie, onder begeleiding van het WIJ-team Lewenborg,  wensen en ideeën verzameld van  kinderen in Meerstad. Vervolgens heeft bureau Donkergroen een uniek ontwerp gemaakt voor een avontuurlijke groene speelplek. Zo komen er onder andere een pannakooi voor voetbal, een kabelbaan, een crossbaan en een klimboom. De speeltuincommissie heeft het ontwerp tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsmarkt in Meerstad gepresenteerd. Als alles volgens planning gaat, is de speeltuin deze zomer  klaar.

Natuurlijk spelen in Park Meerstad

Aan de oever van het Woldmeer krijgt het glooiende Park Meerstad steeds meer vorm. Ook hier kunnen kinderen zich vanaf dit najaar heerlijk uitleven. Er is volop ruimte voor buitensporten. Wie niet bang is voor een nat pak, kan terecht op de speelplek aan het water. Hier komen onder andere stapstenen en een kabelbaan.