Na de zomer start de tweede basisschool in Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Na de zomer start de tweede basisschool in Meerstad

Na de zomer start de tweede basisschool in Meerstad

In Meerstad wonen inmiddels zo’n 525 kinderen en dat aantal blijft groeien. Daarom is het tijd een tweede school te openen: het Integraal KindCentrum Groenewei  (IKC) in de gelijknamige nieuwe wijk Groenewei. Na de zomer kunnen de kinderen ook daar naar school en naar de kinderopvang.

Planning van de bouw

De basisschoolleerlingen van IKC Groenewei starten de lessen in een semi-permanent gebouw met goede functionele en technische eigenschappen. Tegelijkertijd start de bouw van de permanente voorziening naast de locatie van het tijdelijke schoolgebouw. Als alles volgens planning  verloopt, wordt de school in de eerste helft van 2022 opgeleverd.

De wijk Groenewei is momenteel in ontwikkeling en ligt centraal tussen de wijken Meeroevers en Tersluis. De planning van de nieuwbouw van IKC Groenewei loopt gelijk met de bouwplannen in de wijk. Ook de eerste school van Meerstad,  Samenwerkingsschool Meeroevers, krijgt een permanent schoolgebouw. De bouw van deze permanente locatie zal starten na de oplevering van IKC Groenewei.

Tijdelijke huisvesting IKC Groenewei

Aantal kinderen

Beide scholen hebben na de bouw van de permanente voorziening plek voor 450 kinderen waardoor er 900 kinderen in Meerstad naar school kunnen. In Meerstad staan nu bijna 600 woningen. Op 1 januari 2020 telde het stadsdeel ruim 1600 inwoners waarvan ruim 525 kinderen. Met de ontwikkelingen van de nieuwe basisscholen is Meerstad klaar voor de volgende groeifase.

Plus opvang en gymzaal

Beide scholen in Meeroevers en Groenewei hebben kinderopvang en buitenschoolse opvang. In de huidige plannen krijgt IKC Groenewei een dubbele gymzaal, waardoor deze buiten schooltijden door inwoners van Meerstad en door sportverenigingen gebruikt kan worden. Besluitvorming over de financiering moet nog plaatsvinden Meer weten over de nieuwe basisschool IKC Groenewei? Lees hier verder