Ontwerp nieuwe ontsluitingsroute klaar
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Ontwerp nieuwe ontsluitingsroute klaar

Ontwerp nieuwe ontsluitingsroute klaar

Woensdagavond 10 juli was er een inloopbijeenkomst over het definitieve ontwerp van de noordelijke ontsluitingsweg van en naar Meerstad. Meer dan 100 bezoekers kwamen een kijkje nemen en de reacties waren positief. Het ontwerp voor de nieuwe ontsluitingsroute is samen met bewoners en bewonersvertegenwoordigers gemaakt. Het resultaat mag er zijn.

Meerstad groeit en de route groeit meer

De nieuwe ontsluitingsroute is nodig omdat Meerstad steeds meer inwoners krijgt. De Driebondsweg kan het verkeer niet meer goed aan. Zeker als de borgbrug open staat. Als alles volgens planning verloopt, openen we in 2021 een nieuwe, veilige route die is ingepakt in prachtig groen. De route is zo ontworpen en wordt zo aangelegd dat deze mee kan groeien met het gebruik en de omgeving.

Groene route

In totaal planten we zo’n 300 bomen  rond de weg. Er komen drie soorten bermen: gemaaid gras, wild bloemenmengsel of onderbeplanting bos. Zo’n 1,5 kilometer wordt ingezaaid met wild bloemenmengsel. De weg loopt onder de Middelberterweg door, zodat het lint intact blijft. Het wordt een slanke brug met een strak ontwerp.

Bekijk hier de folder van de nieuwe weg en lees meer op meerstad.eu/eemskanaalzone.