Wandelen en hardlopen in Meerstad

  1. Home
  2. Wandelen en hardlopen in Meerstad

Mooie wandelroutes en

een groen hardloopparcours

Ontdek Meerstad

In en om Meerstad zijn meerdere wandelroutes waarmee je het gebied, het Woldmeer en de omliggende dorpen kan verkennen. Voor bewoners zijn het heerlijke zondagmiddag- en zomeravondwandelingen, voor bezoekers een ontspannen en leuke manier om het gebied te ontdekken.

Download wandelroutes Meerstad

Wandeling Groen
Wandeling Meeroever

Ommetjes

Eén van die wandelingen is het Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert. Ommetjes zijn korte wandelroutes, die door Landschapsbeheer Groningen en bewoners zijn uitgezet in en rond hun dorp in de provincie Groningen. Vaak lopen ze over historische paden. Ommetjes maken het landschap toegankelijk en beleefbaar.

Download brochure Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert

Hardloopwedstrijd de MEER-run

Ieder jaar in mei organiseert Bureau Meerstad samen met 2Moveyou een gezellige hardloopwedstrijd dwars door de natuur van Meerstad en de omliggende historische dorpen. Tijdens de MEER-run lopen een paar honderd deelnemers een uitdagend hardloopparcours op verharde en onverharde paden. Er is keuze tussen de route van 7 km of een langere route van 14 km. In 2019 kunnen ook de kleine hardlopers meedoen. Voor hen zijn er routes van 500 m. en 1.000 m. Je kunt je inschrijven voor 10 mei.

Bekijk hier het hardloopparcours van de MEER-run 2019

Pronkjewailpad

Meerstad is ook onderdeel van het Pronkjewailpad. Dit langeafstandspad, bestaande uit een noord- en zuidroute van elk ongeveer 250 kilometer, voert dwars door de provincie Groningen en ook langs Meerstad.