Ruim 250 bezoekers voor grootste eilandkavelproject
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Ruim 250 bezoekers voor grootste eilandkavelproject

Ruim 250 bezoekers voor grootste eilandkavelproject

De belangstelling voor de kavelkijkdag op zaterdag 12 oktober was groot. Ruim 250 geïnteresseerden kwamen die dag langs, keken rond en stelden hun vragen over de vrije kavels in De Zeilen, dat met 71 kavels het grootste eilandkavelproject van de regio is.

Vrije kavels populair

Dat men zich goed ingelezen en voorbereid had, bleek wel uit de vele specifieke vragen die gesteld werden aan de verkoopadviseurs van Bureau Meerstad. Die namen uitgebreid de tijd om deze te beantwoorden. De meeste bezoekers hadden een duidelijk beeld van wat ze willen: een plek aan het water om hun eigen huis te bouwen, de keuze voor Meerstad ligt hierbij voor de hand. “Je hebt hier rust, ruimte, water en natuur maar toch zit je vlak bij de stad” aldus een bezoeker. Een ander voegde daar aan toe “Wij zijn dol op water en doen veel aan watersport. Daar is hier alle ruimte voor.”

Kijken op locatie

Vanwege het natte weer de dagen ervoor vond de kavelkijkdag plaats in het infocentrum en niet op locatie in De Zeilen wat in eerste instantie wel de bedoeling was. Dit weerhield de bezoekers er niet van om, ondanks het advies te kavels niet te betreden, toch een kijkje te nemen. Met als gevolg modder tot aan de knieën. “Ja we hebben toch even gekeken op de kavels, maar we kwamen wel een paar keer vast te zitten met onze laarzen” aldus één van de bezoekers die met bemodderde laarzen bij het infocentrum aankwam.

Start verkoop kavels

Op 15 november, tijdens de Nieuwbouwbeurs XL in Martiniplaza, gaan de 71 bouwrijpe vrije kavels in verkoop. Daar kan men zich inschrijven voor de kavel van voorkeur, de inschrijfformulieren kunnen tot en met 21 november worden ingeleverd. Op 25 november vindt de loting plaats in het infocentrum van Bureau Meerstad, dit zal gedaan worden door een notaris in bijzijn van inschrijvers.