Start bouw ‘Wonen aan het water’ Tersluis
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Start bouw ‘Wonen aan het water’ Tersluis

Start bouw ‘Wonen aan het water’ Tersluis

Vrijdag 13 december jl. gaf projectontwikkelaar Slokker het startsein voor de bouw van woningbouwproject ‘Wonen aan het water’ in Tersluis. Het nieuwbouwproject bestaat uit 24 modern vormgegeven en energiezuinige woningen, waarvan de meesten aan het water liggen met uitzicht over het Woldmeer. De woningen worden dichtbij de sluis gerealiseerd, die een vaarverbinding naar de Stad en het Wad biedt.

Alle toekomstige bewoners waren voor dit feestelijke moment uitgenodigd. Tijdens de borrel werden zij bijgepraat over de laatste stand van zaken van het project en was er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met de nieuwe buren. Naar verwachting zullen de eerste woningen rond de zomer 2020 worden opgeleverd en kunnen de bewoners genieten van hun nieuwe thuis.

Modern en comfortabel

Het project bestaat uit tussenwoningen, hoekwoningen, halfvrijstaande en vrijstaande woningen. Alle woningen zijn gasloos, ze worden verwarmd met een luchtwarmtepomp systeem en worden uitgerust met zonnepanelen. De vormgeving van de woningen is modern en ruim, met een strak uiterlijk.

Wonen in Tersluis

Tersluis ligt ten noorden van het Woldmeer, naast Park Meerstad en aan de open vaarverbinding naar Stad en het Wad. Deze tweede wijk van Meerstad is volop in aanbouw. Bijzondere trekpleisters van Tersluis worden de sluis en de haven. Bij de sluis komt een gezellig plein bestemd voor winkeltjes, horeca en terras. In de haven is straks plek voor boten van bewoners en passanten. Tersluis is volop in ontwikkeling en het aantal inwoners groeit snel. In het voorjaar van 2020 zullen naar verwachting dijkwoningen aan het Slochterdiep en rijwoningen aan de open vaarverbinding in verkoop gaan. Houdt onze website in de gaten voor het actuele aanbod.