Start werkzaamheden onderdoorgang Middelberterweg
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Start werkzaamheden onderdoorgang Middelberterweg

Start werkzaamheden onderdoorgang Middelberterweg

In december 2021 hebben we een update gegeven over het project onderdoorgang Middelberterweg en de geplande werkzaamheden in de omgeving. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Schagen Groep (Salverda Bouw en Schagen Infra). In dit bericht geven wij je graag meer informatie over onder andere de planning van de werkzaamheden.

Werkzaamheden

In de week van 7 maart 2022 zijn we gestart met de eerste werkzaamheden om het bouwterrein klaar te maken voor de bouw. Hierbij zorgen we ervoor dat de werkwegen op het terrein, de bouwketen voor de werknemers en het terrein veilig afgeschermd zijn met bouwhekken.

Wanneer deze werkzaamheden gereed zijn, gaan we starten met het aanbrengen van de damwanden van circa 600 meter. Deze damwanden brengen we hoog frequent trillend aan om een dichte bouwkuip te maken waar de onderdoorgang in gebouwd wordt.

Planning

Hieronder staan de werkzaamheden en de bijbehorende data van de werkzaamheden. Dit is een voorlopige planning, het kan zijn dat hier enkele dagen van af geweken wordt.

  Startdatum:Einddatum:
Bouwplaats inrichting:Week 10Week 14
Aanbrengen damwanden d.m.v. trillen:Week 14Week 17
Uitgraven bouwkuip:Week 18Week 24
Start heiwerkzaamheden heipalen:Week 19Week 25
Dit is een voorlopige planning, het kan zijn dat hier enkele dagen van af geweken wordt

In het vorige nieuwsbericht werd gesproken over vier fases. Per 7 maart is gestart met fase 1. De volgende fase, het uitgraven van de bouwkuip en het aanbrengen van de heipalen, zal hierna volgen.

Werktijden

De werktijden zijn maandag tot en met vrijdag van 07:00 uur tot 17:00 uur. Bij uitzondering werken we op een zaterdag of in de avond. Als we werkzaamheden uitvoeren na 17:00 uur of op een zaterdag, dan informeren wij de bewoners langs de Middelberterweg (tussen de Driebondsweg en Olgerweg) hier tijdig over door middel van een brief.

Communicatie

Vanaf de start bouw is Remon Brakke (uitvoerder en aanspreekpunt omgeving) dagelijks aanwezig op de bouwplaats. Vanuit Bureau Meerstad is Sytze Visser (directievoerder opdrachtgever) elke woensdag vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur aanwezig in de woning aan de Middelberterweg 3 naast het projectgebied.

De omwonenden aan de Middelberterweg (tussen de Driebondsweg en Olgerweg) houden we rechtstreeks op de hoogte door middel van (nieuws)brieven en nieuwsbulletins. Andere omwonenden en belanghebbenden in de omgeving houden we op de hoogte via de omgevingsapp Schagen Infra en de kanalen van Bureau Meerstad. Wil je de app installeren, volg dan de volgende stappen:

  1. Ga naar de App- of Playstore
  2. Zoek op ‘Schagen Infra’;
  3. Klik op installeren;
  4. Open de app en klik op het project Onderdoorgang Middelberterweg;
  5. Nu volgt u het project en blijft u op de hoogte van het laatste nieuws.

Mocht je vragen hebben over het project, stel deze dan zoveel mogelijk via de app. Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Als het niet mogelijk is om je vraag via de app te stellen, dan kun je een mail sturen naar middelberterweg@salverda.nl.