Strand Meeroevers

Een van Meerstad’s nieuwste aanwinsten is Strand Meeroevers. Een fijne plek waar je in de zomer kunt genieten van het water en de zon, waar je met vrienden of buren kunt beachvolleyballen en kinderen kunnen spelen in het zand. En voor wie even lekker wil uitrusten na een heerlijke wandeling of fietstocht door het gebied, of moet bijkomen van het avontuur in het nabij gelegen Maisdoolhof, is Strand Meeroevers ook de ideale plek om te genieten. Bewoners zeggen niet voor niets dat het voelt alsof je in Meerstad iedere dag vakantie hebt!

De waterkwaliteit van het Woldmeer in Meerstad wordt regelmatig gecontroleerd en is goed. Zwemmen, surfen en kiten is allemaal toegestaan vanaf Strand Meeroevers, maar blijft voorlopig nog wel op eigen risico. De spelregels voor gebruik vind je op de borden bij de ingang van het strand.

Het tijdelijke strand is te vinden tussen ons projectbureau aan de Waterviolier en de uitkijktoren.

Uitkijktoren
De Robinia houten uitkijktoren is niet alleen een fraaie en duurzame landmark, het biedt bewoners en bezoekers ook de mogelijkheid om de ontwikkelingen in het gebied vanaf 8 meter hoogte te volgen. Op het hoogste uitkijkplateau van 16 m2 staan een tweetal informatiepanelen, die meer informatie geven over de vaarverbinding en woningbouwplannen. Kortom, het beklimmen van de toren zal je de mogelijkheid geven om het landschap te zien veranderen in een aantrekkelijk woon-, leef- en recreatiegebied. De toren is voor iedereen toegankelijk en per fiets en te voet bereikbaar.