Strand Meeroevers

Tussen het Maisdoolhof en de uitkijktoren ligt Meerstads nieuwste aanwinst: strand Meeroevers. Een kleinschalig recreatiestrand met alle voorzieningen voor een leuke en actieve dag. Hier kun je naast supboarden en kajakken ook zwemmen, zonnen, kiten, windsurfen, beachvolleyballen én vooral ontspannen! Bewoners zeggen niet voor niets dat het voelt alsof je in Meerstad iedere dag vakantie hebt.

Het tijdelijke strand bestaat volledig uit zand, loopt natuurlijk af richting het water en gaat over in de zandbodem van het meer. Aan de achterzijde loopt een groenstrook met jonge bomen waar je op een zelf meegebracht kleedje heerlijk kunt uitkijken over het water.

Met behulp van een boeienlijn in het water geven we aan welk deel is gereserveerd voor de wateractiviteiten en welk deel voor het zwemmen. Voor de kiters en windsurfers is er bij de uitkijktoren een plek gereserveerd om te water te gaan. Zo kan iedereen veilig genieten van het Woldmeer. De waterkwaliteit van het Woldmeer in Meerstad wordt regelmatig gecontroleerd en is goed. Meer informatie over de (zwem)waterkwaliteit lees je hier, onder het kopje ‘Waterkwaliteit Woldmeer’. De spelregels voor gebruik vind je op de borden bij de ingang van het strand.

Strandtentje en verhuur
Terwijl je de parkeerplaats van het strand op rijdt, zie je gedurende de zomermaanden aan je rechterhand, het Maisdoolhof Meerstad. De ingang voor het doolhof wordt vanaf dit seizoen verplaatst naar de strandzijde. Het strandtentje verwelkomt de doolhof bezoekers en is direct zichtbaar als je het strand oploopt. Hier huur je ook het materiaal voor suppen en kajakken.

Supboards en tweepersoons kajaks zijn te huur voor € 5,- per uur. Speciaal voor kinderen tot en met 10 jaar hebben we sit-on-top kajaks voor € 2,50 per uur. Zwemvestjes zijn inbegrepen. Heb je inmiddels trek en dorst gekregen dan kun je bij het strandtentje, met het pas aangelegde beschutte terras en picknicktafels, terecht voor een snack en een drankje.

Zeilschool
Zeilschool Zuiderlaardermeer biedt vanaf dit voorjaar zeilcursussen en privé zeillessen aan op strand Meeroevers. Er is een optimist cursus speciaal voor kinderen tussen de 6 en 11 jaar. De cursus bestaat uit vijf lessen in de weekenden van 9, 16, 23, 30 juni en 7 juli.
Voor de echte beginners is er een speciale cursus van 3 maal 3,5 uur. Deze cursus leidt op tot CWO 1 (beginners) niveau.

Ook ervaren zeilers boven de 14 jaar kunnen met behulp van privé lessen hun vaardigheden naar een hoger niveau tillen. Op deze pagina leest u alle informatie over de cursussen, de kosten en de hoe u zich kunt inschrijven.

Openingstijden
In de vakantieperiode van 21 juli t/m 2 september is het strandtentje dagelijks vanaf 10:00 uur tot 17:30 uur geopend. Buiten de schoolvakanties om op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.30 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Bij regenachtige dagen is het strandtentje gesloten.

Uitkijktoren
De Robinia houten uitkijktoren is niet alleen een fraaie en duurzame landmark, het biedt bewoners en bezoekers ook de mogelijkheid om de ontwikkelingen in het gebied vanaf 8 meter hoogte te volgen. Op het hoogste uitkijkplateau van 16 m2 staan een tweetal informatiepanelen, die meer informatie geven over de vaarverbinding en woningbouwplannen. Kortom, het beklimmen van de toren zal je de mogelijkheid geven om het landschap te zien veranderen in een aantrekkelijk woon-, leef- en recreatiegebied. De toren is voor iedereen toegankelijk en per fiets en te voet bereikbaar.