Update onderdoorgang Middelberterweg – september 2022
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Update onderdoorgang Middelberterweg – september 2022

Update onderdoorgang Middelberterweg – september 2022

Regelmatig brengen we omwonenden en belanghebbenden op de hoogte over de voortang van de onderdoorgang Middelbertweg. De onderdoorgang Middelberterweg is een onderdeel van de nieuwe ontsluitingsroute (de Meerstadlaan en de ‘nieuwe’ Borgweg).

In dit nieuwsbericht geven we een update over de laatste stand van zaken wat betreft de bouw van de onderdoorgang Middelberterweg. Een overzicht van alle nieuwsberichten over de onderdoorgang Middelbertweg vind je hier.

Werkzaamheden

Het intrillen van de damwanden en het heien van de ruim 1.000 heipalen is gereed. Hiermee zijn fase 1 en 2 volledig afgerond. Meer weten over vorige fases? Lees dan dit nieuwsbericht.

Inmiddels zitten we in fase 3: de betonwerkzaamheden. Dit betreft de langste fase van het project. Wanneer je langs de bouwplaats rijdt, is te zien dat de robuuste tunnelbak ondertussen al aardig zijn vorm begint aan te nemen. De onderdoorgang is opgeknipt in 9 delen. De eerste 4 delen en de pompkelder welke onder de onderdoorgang komt zijn bijna afgerond. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het diepst gelegen deel zodat deze opgebouwd kan worden, waardoor er ook gestart kan worden met de realisatie van het viaduct dat over de onderdoorgang zal komen en de toekomstige Middelberterweg zal vormen.

Wanneer het betonwerk gereed is kan de laatste fase van start gaan, de afbouwfase. In deze fase worden de damwanden weer verwijderd. Het verwijderen van de damwanden wordt, net zoals het plaatsen van de damwanden, trillend gedaan. Vervolgens brengen we de groene taluds aan en asfalteren we de onderdoorgang, de fietspaden en de Middelberterweg.

In onderstaande afbeeldingen is de voortang op de bouwplaats vanuit de lucht te zien:

Planning

Start in weekEindigt in week
Beton werkzaamheden onderdoorgang234
Plaatsen prefab kokerliggers (viaduct Middelberterweg)5050
Trekken damwanden5051
Start fase 4 (afbouw)229
Opening voor verkeer17
Oplevering29

Uitkijkpunt

Mocht je het leuk en interessant vinden om eens op de bouwplaats te kijken dan kun je nabij de Middelberterweg 8 gebruik maken van ons uitkijkpunt. Vanaf dat punt heb je overzicht over de gehele bouwplaats en deze is toegankelijk tijdens werkdagen van 07.00 uur tot 17.00 uur.

Aanspreekpunten

Remon Brakke (uitvoerder en aanspreekpunt omgeving) is dagelijks aanwezig op de bouwplaats en is het aanspreekpunt voor de omgeving. En vanuit Bureau Meerstad is Sytze Visser (directievoerder opdrachtgever) elke woensdag vanaf 11:00 uur tot 16:00 uur aanwezig in de woning aan de Middelberterweg 3 naast het projectgebied.

Communicatie

De omwonenden aan de Middelberterweg houden we rechtstreeks op de hoogte door middel van nieuwsbrieven en en nieuwsbulletins. Andere omwonenden en belanghebbenden in de omgeving houden we op de hoogte via de omgevingsapp Schagen Infra. Wil je de app installeren, volg dan de volgende stappen:

  1. Ga naar de App- of Playstore
  2. Zoek op ‘Schagen Infra’;
  3. Klik op installeren;
  4. Open de app en klik op het project Onderdoorgang Middelberterweg;
  5. Nu volgt u het project en blijft u op de hoogte van het laatste nieuws.

Mocht je vragen hebben over het project, dan vragen wij je dit zoveel mogelijk via de app te doen. Je krijgt op werkdagen binnen 24 uur een reactie. Als het niet mogelijk is om je vraag via de app te stellen, dan kun je een mail sturen naar middelberterweg@salverda.nl.