Vaarseizoen 2020 start woensdag 1 april
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Vaarseizoen 2020 start woensdag 1 april

Vaarseizoen 2020 start woensdag 1 april

Het vaarseizoen gaat 01 april van start. De boot mag dan weer in het water om dagelijks te genieten van het Woldmeer. Normaliter houdt de start van het vaarseizoen in dat bewoners weer kunnen varen richting de Stad, de regio en het wad. In navolging van de landelijke coronamaatregelen zijn er wat beperkingen.

Bruggen en sluizen

Vanwege de coronamaatregelen van het kabinet en de RIVM wordt er door de provincie nog besproken wanneer recreatieve bruggen en sluizen in werking worden gezet. Meer informatie over de sluizen lees je op de website van de provincie onder ‘Varen in Groningen’.

Bootregistratie

Nieuwe bewoners vragen we om hun boot te komen registreren bij Bureau Meerstad. Je krijgt dan een vlag of sticker voor de boot. Dan weten we dat de boot in eigendom is van een van onze bewoners. Vanwege het coronavirus is Bureau Meerstad gesloten. Registeren mag uiteraard na de periode van de coronamaatregelen.

Spelregels Woldmeer

We raden iedereen aan om kennis te nemen van de tips, aandachtspunten en regels die in het vaarseizoen van toepassing zijn. Neem ook bij het varen in acht om 1,5 meter afstand te bewaren, ook in de boot.

Lees hier alles over het Woldmeer.