Vaarseizoen Meerstad 2021 start donderdag 1 april
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Vaarseizoen Meerstad 2021 start donderdag 1 april

Vaarseizoen Meerstad 2021 start donderdag 1 april

Nog even en het vaarseizoen gaat weer van start! Dat betekent bootje in het water en dagelijks genieten van het Woldmeer. Kijk op de pagina ‘Het Woldmeer’ voor de actuele informatie.

Het vaarseizoen van Meerstad loopt dit jaar van 1 april tot 1 oktober. Het vaarseizoen van de Provincie Groningen loopt van 1 mei tot 1 oktober .

Houd rekening met de volgende maatregelen i.v.m. corona:

  • Meer niet naast elkaar af en volg de aanwijzingen van de eventuele brugwachter/sluiswachter op
  • Houd rekening met langere wachttijden bij bruggen en sluizen
  • Houd ten minste 1,5 meter afstand en vermijd drukke plekken

Boot aanleggen

Aanleggen kan langs de langsteiger van het Oeverpad, aan de pier in Tersluis of aan je eigen kavel. Meer aanlegregels en vaarregels lees je op de pagina Het Woldmeer

Boot registreren

Wil je het Woldmeer gebruiken als ligplaats tijdens het vaarseizoen? Dan ben je verplicht jouw boot (kosteloos) te registreren. Dit kun je doen door een e-mail te sturen aan info@meerstad.eu . Laat je NAW gegevens + de gegevens van je boot achter en ontvang per post een herkenningssticker of -vlag (graag aangeven bij je aanmelding) en bevestig dit op een zichtbare plek op de boot. Reeds geregistreerde boten hoeven niet opnieuw geregistreerd te worden.

Sleutel sluis Woldmeerverlaat

Voor het bedienen van de sluis van het Woldmeerverlaat heb je een zelfbedieningssleutel nodig. Je vindt een overzicht van de uitgifteplaatsen op meerstad.eu/het-woldmeer.

Bedieningstijden sluis Woldmeerverlaat

Bedieningstijden van de sluis zijn: maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 21.00 uur en zondag van 08.00 uur tot 20.00 uur

Bedieningstijden Slochtersluis

Deze sluis, van het Slochterdiep naar het Eemskanaal, wordt bediend door de Provincie Groningen. Let op! in verband met coronamaatregelen kan het zijn dat dagen en/of tijden afwijken. Kijk op de website van Provincie Groningen voor de actuele informatie.

Zwem- en viswater

Strand Meeroevers is officieel zwemwater en het Woldmeer is officieel viswater. Het Strand bij Park Meerstad is nog een officieel zwemwater. De kwaliteit van het zwemwater wordt tijdens het zwemseizoen met regelmaat gecontroleerd door Bureau Meerstad.

Horeaca stranden

Komend voorjaar opent horecagelegenheid Het StrandHuis zijn deuren op het strand van Meeroevers. Ook werken we aan een horecagelegenheid in Park Meerstad. Tot die tijd is er een foodtruck die de (strand)bezoekers van de nodige versnaperingen gaat voorzien.