Meerstad vaarseizoen 2024
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Meerstad vaarseizoen 2024

Meerstad vaarseizoen 2024

Vaarseizoen 2024 gaat bijna van start! Het vaarseizoen in Meerstad loopt van 1 april tot 1 oktober. Dat betekent dat de sluis op 1 april open gaat en op 1 oktober sluit. Tussen 1 oktober en 1 april kan er geen gebruik gemaakt worden van de sluis. Het vaarseizoen van de Provincie Groningen loopt van 1 mei tot 1 oktober.

Boot registreren

Het vaarseizoen in Meerstad loopt van 1 april tot 1 oktober. Binnenkort neemt de gemeente Groningen het beheer van de ligplaatsen in het Woldmeer over van Bureau Meerstad. Helaas lukt dat niet gelijk bij de start van het nieuwe vaarseizoen. We zien dit jaar dan ook als een overgangsjaar. We verwachten dat de gemeente Groningen het ligplaatsbeleid overneemt vanaf 1 juni aanstaande. Dat betekent dat je vanaf dan je boot moet registeren bij de gemeente Groningen (registreren is alleen mogelijk als je in Meerstad woont) en dat daar kosten aan verbonden zijn. Hoeveel dat precies is weten we nog niet. Tot die tijd mag je je boot, als je in Meerstad woont, tijdens het vaarseizoen (start op 1 april a.s.) gratis aanleggen aan de openbare steigers en hoef je je boot niet te registreren. Meer informatie over het nieuwe ligplaatsbeleid en hoe je moet registreren volgt zo spoedig mogelijk.

Boot aanleggen

Aanleggen kan (met registratie, zodra het nieuwe ligplaatsbeleid er is) langs de openbare steigers of aan de steiger/beschoeiing van je eigen kavel (geen registratie nodig).

Huisregels Woldmeer

Het Woldmeer is voor iedereen om van te genieten. En dat willen we graag zo houden. Daarom zijn er – samen met de vaarcommissie Meerstad – een aantal huisregels opgesteld. We willen graag extra aandacht vragen voor de vaarsnelheid. Vaar niet harder dan 6 km per uur met je boot en houdt rekening met waterwoningen die last hebben van golfslag als je er langs vaart. Bespreek dit ook met je kinderen voordat ze gaan varen. Lees alle huisregels na op de pagina het Woldmeer. meerstad.eu/het-woldmeer. Zo kan iedereen blijven genieten van alles in en rondom het Woldmeer. Klachten over hard varen? Neem contact op met politie Groningen.

Bedieningstijden sluis Woldmeerverlaat

Voor het bedienen van de sluis van het Woldmeer (Woldmeerverlaat) naar het Slochterdiep heb je een zelfbedieningssleutel van de Provincie Groningen nodig. Je vindt een overzicht van de uitgifteplaatsen op de website van Routebureau Groningen. Bedieningstijden van de Woldmeerverlaatsluis zijn: maandag t/m zondag van 08:00 – 21:00 uur.

Einde vaarseizoen

Het vaarseizoen in Meerstad loopt van 1 april tot 1 oktober. Dat betekent dat de sluis Woldmeerverlaat op 1 april open gaat en op 1 oktober sluit. Tussen 1 oktober en 1 april kan er geen gebruik gemaakt worden van de sluis. Alle boten aan een openbare steiger en alle zelf aangebrachte aanmeervoorzieningen moeten uiterlijk op 1 oktober uit het water.

Lees meer ‘vaarnieuws’ op de pagina Het Woldmeer. Wij wensen jullie een mooi vaarseizoen!