Vaarseizoen Meerstad 2022 start vrijdag 1 april
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Vaarseizoen Meerstad 2022 start vrijdag 1 april

Vaarseizoen Meerstad 2022 start vrijdag 1 april

Hijs de zeilen maar weer op! Over een paar dagen gaat het vaarseizoen weer van start! Kijk op onze pagina: Het Woldmeer voor de actuele informatie.

Het vaarseizoen van Meerstad loopt van 1 april tot 1 oktober. De Provincie Groningen start iets later: namelijk van 1 mei tot 1 oktober. Houd er rekening mee dat verschillende sluizen/bruggen nog niet bedienbaar zijn in de maand april. Kijk voor meer informatie over het vaarseizoen van de Provincie Groningen op de website van Provincie Groningen.

Boot aanleggen

Langs de openbare steigers van o.a. het Oeverpad, de pier in Tersluis en De Zeilen kunnen boten worden aangelegd. Meer aanlegregels en vaarregels lees je op de pagina: Het Woldmeer

Boot registratie

Om het Woldmeer als ligplaats voor je boot te gebruiken, ben je verplicht om jouw boot (kosteloos) te registreren. Per ingang van dit seizoen gaan we de boten jaarlijks registreren. Dit betekent dat je elk jaar opnieuw je boot moet laten registreren.

Voor de registratie nodigen we je uit om bij ons op Zijlkade 2 (Bureau Meerstad) langs te komen. Op vertoon van je ID-bewijs en de registratie van een aantal gegevens ontvang je kosteloos een sticker met een nummer die je zichtbaar op je boot moet plakken. Zo weten we welke boot bij welke eigenaar hoort. Registratie van je boot is alleen mogelijk als je woont in Meerstad, Klein Harkstede of aan de Hoofdweg (t/m Grunopark).

Vanaf maandag 21 maart kun je tijdens de openingstijden van het projectbureau langskomen om je boot te registreren. Kijk voor de meest actuele openingstijden op meerstad.eu/contact. Registratie van je boot is niet nodig als je deze aanlegt aan je eigen kavel.

Bediening en openingstijden van de sluis Woldmeerverlaat

Bedieningstijden van de sluis zijn: maandag tot en met zondag van 08.00 uur tot 21.00 uur.

Er is voor het bedienen van de sluis is er een zelfbedieningssleutel nodig. Deze is verkrijgbaar bij verschillende uitgifteplaatsen. Deze uitgifteplaatsen zijn te vinden in de brochure ‘Varen in Groningen’. Zodra de brochure beschikbaar is, kun je deze downloaden op onze pagina ‘Het Woldmeer’.

Zwem- en viswater

Strand Meeroevers is sinds 2020 officieel zwemwater. Het water bij het strand van Park Meerstad is met ingang van 2022 ook officieel zwemwater. Daarnaast is het Woldmeer officieel viswater. De kwaliteit van het zwemwater in het zwemseizoen met regelmaat gecontroleerd door Bureau Meerstad.