Vaarseizoen Meerstad start op 1 april
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Vaarseizoen Meerstad start op 1 april

Vaarseizoen Meerstad start op 1 april

Nog even en het vaarseizoen gaat weer van start! Het vaarseizoen in Meerstad loopt van 1 april tot 1 oktober. Het vaarseizoen van de Provincie Groningen start een maand later, namelijk 1 mei en eindigt op 1 oktober. Houd er daarom rekening mee dat verschillende sluizen/bruggen nog niet bedienbaar zijn in de maand april. Kijk voor meer informatie over het vaarseizoen van de Provincie Groningen op de website van Provincie Groningen.

Boot registratie

Aankomend vaarseizoen kun je je boot gratis registreren bij Bureau Meerstad. We vragen je om – als je je boot aan de openbare steigers wilt neerleggen in het Woldmeer – langs te komen bij Bureau Meerstad. Op vertoon van je ID-bewijs en de registratie van een aantal gegevens ontvang je kosteloos een sticker met een nummer die je zichtbaar op je boot moet plakken. Zo weten we welke boot bij welke eigenaar hoort.

Vanaf maandag 20 maart aanstaande kun je tijdens de openingstijden van het informatiecentrum langskomen om je boot te registreren. Kijk voor de meest actuele openingstijden op meerstad.eu/contact.
Registratie van je boot is alleen mogelijk als je woont in Meerstad, Klein Harkstede of aan de Hoofdweg (tot aan het Grunopark). Natuurlijk ben je als bezoeker van harte welkom om een dagje door te brengen op het mooie Woldmeer. Registratie van je boot is niet nodig als je deze aanlegt aan de steiger/beschoeiing van je eigen kavel.

Voordat je gaat genieten van de mogelijkheden van waterrecreatie in, op of rond het meer, raden we je aan om je in te lezen op de huisregels, tips en aandachtspunten die in het vaarseizoen van toepassing zijn. Kijk daarom voor meer informatie op de pagina het Woldmeer.

Ligplaatsbeleid vaarseizoen 2024

Met ingang van vaarseizoen 2024 (1 april 2024) neemt de gemeente Groningen het beheer van ligplaatsen in het Woldmeer over van Bureau Meerstad. De gemeente Groningen is vanaf dat moment verantwoordelijk voor het ligplaatsbeleid en heeft de mogelijkheid om te handhaven als er boten niet (juist) geregistreerd zijn of blijven liggen na het vaarseizoen. Dat betekent ook dat je je boot vanaf volgend seizoen bij de gemeente Groningen moet registreren en dat daar kosten aan verbonden zijn. De kosten zijn op dit moment nog niet bekend. Meer informatie over het nieuwe ligplaatsbeleid per 1 april 2024 communiceren wij en de gemeente Groningen voor de start van het vaarseizoen 2024.

Wij wensen jullie veel vaarplezier!