Nieuwbouwmakelaar aan het woord
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Nieuwbouwmakelaar aan het woord

Nieuwbouwmakelaar aan het woord

Meerstad is sinds enige jaren enorm in trek. Meerstad ligt op fietsafstand van hartje Groningen maar is toch te midden van water en groen. Wij spraken Nico Nijenhuis, nieuwbouwspecialist bij Pandomo Makelaars, over het wonen en leven in Meerstad.

Nico Nijenhuis

Wat maakt Meerstad zo uniek?

Mensen hebben bepaalde eisen waaraan hun woning moet voldoen. In het centrum van Groningen is dit niet altijd te vinden. Door het diverse en ruime aanbod in Meerstad zit er voor veel woningzoekers wel iets tussen wat past bij de woonwensen. Inmiddels is Meerstad ook officieel onderdeel van de stad Groningen en wordt nu ook echt als een stadsdeel van Groningen gezien.

De mogelijkheden en voorzieningen in de wijk breiden zich steeds verder uit. Waar Meerstad zich voorheen met name richtte op eengezinswoningen is er in de nieuwe wijken inmiddels ook andersoortig aanbod. Naast diverse villa’s worden er bijvoorbeeld ook levensloopbestendige woningen en appartementen gebouwd. Meerstad beschikt nu onder meer over een basisschool, ov-verbinding en gezondheidscentrum. Eind 2019 is het Park Meerstad gereed: een uniek land-art project zo groot als de drafbaan in het Stadspark. En er komt een buurtsuper en tweede basisschool. Er wordt constant rekening gehouden met de behoeften en wensen van de inwoners. Daarmee is Meerstad het mooiste en groenste stadsdeel van Groningen, met een breed aanbod aan woningen voor iedereen, dat zich steeds verder ontwikkelt.

In Meerstad wordt er milieuvriendelijk gebouwd, welke maatregelen worden hiervoor getroffen?

Tegenwoordig wordt alle nieuwbouw gasloos gebouwd, maar Meerstad is al vanaf het allereerste moment standaard als gasloze wijk ontwikkeld, ook toen dit nog niet zo gewoon was. Daarnaast zijn de woningen uitgerust met een warmte-water pomp die je huis op een milieuvriendelijke manier verwarmt. Daarmee zijn alle woningen goed voorbereid op een duurzame en milieuvriendelijke toekomst.

Verder wordt er bij het ontwerpen van de verschillende woonwijken rekening gehouden met de interactie met de natuur. Denk hierbij aan het toevoegen van bomen, struiken en nestkastjes aan huis voor onder andere vogels, gierzwaluwen en vleermuizen. Dat blijkt ook een belangrijke reden om voor Meerstad te kiezen, je woont in de stad maar toch ook in een nieuwe groene wijk aan het water.

Wat staat er op de planning?

De eerste wijk van Meerstad, Meeroevers, is nagenoeg gereed. Momenteel wordt er in de tweede wijk van Meerstad, Tersluis, al volop gebouwd. Hier worden dan ook de meeste actuele nieuwbouwprojecten ontwikkeld en gebouwd. Vanaf 2019 gaat ook de ontwikkeling en bouw van de middelste wijk in Meerstad van start, de Groenewei. Groenewei gaat de wijken Meeroevers en Tersluis met elkaar verbinden.

De wijk Groenewei ligt tussen de wijken Meeroevers, Tersluis en het bijzondere Park Meerstad.

Hoe gaan jullie om met de grote vraag naar woningen in Meerstad?

Voor veel projecten is er inderdaad meer vraag dan dat er aanbod is, daarom moet er in veel gevallen geloot worden. Er komt overigens steeds meer nieuw aanbod bij waardoor we beter aan de vraag kunnen voldoen dan in het verleden het geval was. Verrassend is ook dat we tegenwoordig merken dat er doorstroming binnen Meerstad plaatsvindt. Gezinnen switchen van een tussenwoning naar een tweekapper of van een tweekapper naar een villa. Pioniers, die vanaf het allereerste begin in Meerstad wonen, realiseren bij verkoop vaak een leuke overwaarde op hun huis. Met de lage hypotheekrente van nu is het aantrekkelijk om de overstap naar een grotere woningen te zetten. Deze doorstroming binnen de wijk is iets wat we hier veel zien. Het is een duidelijk teken dat bewoners het naar hun zin hebben en niet uit Meerstad weg willen.

Ben je benieuwd geworden? Bekijk dan hier al het actuele woningaanbod in Meerstad. Of neem vrijblijvend contact op met team Nieuwbouw van Pandomo Makelaars, die met plezier nog meer ervaringen met je delen en uitleg kunnen geven over de verschillende woningen in Meerstad.