Volg de bouwwerkzaamheden in Meerstad vanuit je huis
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Volg de bouwwerkzaamheden in Meerstad vanuit je huis

Volg de bouwwerkzaamheden in Meerstad vanuit je huis

Ondanks dat er door de maatregelen veel dingen stilliggen, kunnen de bouwwerkzaamheden in Meerstad vooralsnog gewoon doorgaan. Uiteraard worden de voorschriften van de Rijksoverheid hierbij gevolgd. Er staan huizen in de steigers, er worden heipalen geslagen, woningen worden opgeleverd en straten worden woonrijp gemaakt. Elke week ziet Meerstad er weer anders uit en elke maand komen er weer nieuwe Meerstadjers bij.

Bouwen in Meerstad

We praten je even bij: Meeroevers, de eerste wijk van Meerstad, nadert zijn afronding. Er zijn inmiddels meer dan 400 woningen gebouwd. Tot en met 2021 zullen de laatste woningen en nieuwbouwprojecten gebouwd worden. Ook in Tersluis wordt er volop gebouwd, de wooneilanden zijn bijna volledig bebouwd en er worden veel nieuwbouwprojecten opgeleverd of opgestart. Hier zijn nu zo’n 150 woningen gebouwd. In Groenewei is de bouw van de allereerste woning gestart en dit jaar start de verkoop van de eerste nieuwbouwprojecten in deze groene wijk.

Ervaar het Meerstad gevoel

Nieuwsgierig wat er allemaal gebouwd wordt in Meerstad en hoe zo’n nieuwe wijk eruit ziet? Wij raden belangstellenden vaak aan om een rondje door Meeroevers en Tersluis te rijden om een beeld te krijgen van de verschillende woningen en hoe de openbare ruimte wordt ingericht. Maar met de huidige maatregelen doen we er verstandig aan om zoveel mogelijk thuis te blijven. Gelukkig kun je het bouwproces van verschillende projecten gewoon thuis op de bank volgen via Instagram.

Volg de werkzaamheden

Er zijn een heel aantal (toekomstige) Meerstadjers die de vorderingen van de bouw van hun woning bijhouden op een Instagram account. Ook kun je hier interieurinspiratie opdoen. Zo spraken we eerder Meerstadjers Marja en Jorgen die in Meeroevers wonen over hun ervaring met zelfbouw. En ook volgen we het bouwproces van zelfbouwers Bob en Majella op de voet. Zij zitten midden in de bouw van hun vrijstaande droomwoning op de Rieteilanden in Meeroevers.

En er zijn meer (toekomstige) Meerstadjers waarvan de bouw van hun droomwoning te volgen is via Instagram. Volg @wonenop13 bij de bouw van hun halfvrijstaande woning van het project Wonen aan de Zomerdijk in Tersluis. De bouw is in de zomer van 2019 gestart, de oplevering zal naar verwachting in april 2020 zijn. Volg @wonen_op_7 om te zien hoe de bouw van hun halfvrijstaande woning van het project Parkvilla’s fase II in Tersluis vordert. De bouw is in de herfst van 2019 gestart en de oplevering zal rond juli 2020 zijn.

De bouw van het nieuwbouwproject De Vossenburglaan in Tersluis startte in februari 2020 en er zijn heel wat kopers die via Instagram laten zien hoe de werkzaamheden aan hun woning verlopen. Het project bestaat uit verschillende type woningen. De vorderingen van de halfvrijstaande woningen zijn te volgen via de accounts @vossenburg12 en @vossenburglaan65. Volg de accounts @vossenburglaanbouwnr.21 en @vossenburglaan230 voor de hoekwoningen en volg het account @vossenburglaan246 voor de bouw van een tussenwoning in dit project. De verwachte oplevering is eind 2020.

Ben je vooral op zoek naar interieurtips? Volg dan het account @meeroevers__smitjes, bewoners van een recent opgeleverde vrijstaande woning in Meeroevers.