Meerstad zoekt horecaondernemer

Meerstad zoekt horecaondernemer

  1. Home
  2. Meerstad zoekt horecaondernemer

Meerstad zoekt een veelzijdige en

enthousiaste ondernemer

Meerstad staat voor ‘woongeluk’ in de ruimste zin van het woord. Hier geen verkeer dat raast, maar riet dat ruist. Bekend om de ruimte en het groen. Meerstad kent ondertussen 600 woningen en er komen er per jaar gemiddeld 180 bij. Hier woon en recreëer je in het meest groene en waterrijke stadsdeel van Groningen aan de rand van het schitterende Woldmeer en op fietsafstand van de binnenstad.

Het Woldmeer en haar stranden

Het Woldmeer vormt het centrum van dit snel groeiende stadsdeel. Met de beste waterkwaliteit van het Noorden, is het in de zomer een populaire plek om te recreëren, voor bewoners maar ook voor de rest van de regio. In de komende jaren groeit het Woldmeer van 90 hectare naar 130 hectare.

Er liggen twee stranden. Aan de zuidkant strand Meeroevers tussen Maisdoolhof Meerstad en de uitkijktoren, waar al een paar zomers enthousiast gezwommen wordt. Aan de noordkant is een nieuw strand aangelegd als onderdeel van Park Meerstad. Dit park is het grootste landkunstproject van Nederland. Het park is maar liefst 10ha groot en biedt daarmee ruimte voor ontspanning, sport, spel, culturele evenementen en buurtfestivals. Beide stranden zijn unieke plekken met elk hun eigen mogelijkheden!

Ondernemer gezocht

Bureau Meerstad zoekt een enthousiaste ondernemer die op beide stranden aan het Woldmeer een tijdelijke horecagelegenheid wil opzetten, exploiteren en in aanvulling daarop ook leuke activiteiten op en in de omgeving van de stranden organiseert. Zo wordt het Woldmeer het bruisende hart van Meerstad, waar zowel bewoner als bezoeker het hele jaar door graag komen.

De aanmeldperiode voor deelname is gesloten.

Bekijk hier de lijst met veelgestelde vragen en de antwoorden.
Voor overige vragen mail je naar horeca@meerstad.eu.

Het proces in het kort

(Download hier de uitgebreide toelichting van het proces en de selectiecriteria)

1. Ondernemers die de uitdaging aan willen gaan kunnen kunnen zich vanaf 1 mei aanmelden.

2. Op datum 18 mei om 12.30 uur is er een digitale informatiebijeenkomst. Aanmeldingen voor deze bijeenkomst en overige vragen kan je mailen naar horeca@meerstad.eu.

3. Uiterlijk 1 juni kan je jouw visie indienen voor de horecagelegenheden én activiteiten die jij aan het Woldmeer wilt ontwikkelen. De aanmeldperiode is verlopen en inschrijven is niet meer mogelijk.

4. Indien de visie voldoet aan de gestelde selectiecriteria, wordt je uitgenodigd voor een pitch op bureau Meerstad. Deze pitch bestaat uit 30 minuten presentatie van de visie en 15 minuten vragen stellen/beantwoorden.

5. Op basis van de pitches worden de drie beste ondernemers geselecteerd om door te gaan naar de volgende ronde.

6. Deze drie krijgen vervolgens 8 weken de tijd om hun plannen verder uit te werken en eventueel aanvullende vragen te stellen aan Bureau Meerstad.

7. De geselecteerde ondernemers leveren hun plannen schriftelijk in en krijgen de kans om hun plannen nogmaals mondeling toe te lichten in wederom een presentatie van 30 minuten met aansluitend 15 minuten tijd om vragen te stellen/beantwoorden.

8. Aan de hand van een vooraf opgesteld beoordelingskader, wordt door de beoordelingscommissie de winnende ondernemer gekozen.