Vaarseizoen van start in Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Vaarseizoen van start in Meerstad

Vaarseizoen van start in Meerstad

Trossen los, het vaarseizoen is weer gestart. Dat betekent bootje in het water en dagelijks genieten van het Woldmeer. De regels rond de bedieningstijden van de bruggen en sluizen in de provincie Groningen zijn eveneens vanaf 1 mei van kracht. Er kan dus weer naar hartenlust worden gevaren naar Stad, regio en het wad!

Voordat je gaat genieten van de mogelijkheden van waterrecreatie in, op of rond het meer, raden we je aan om kennis te nemen van de tips, aandachtspunten en regels die in het vaarseizoen van toepassing zijn.

Het vaarseizoen is van woensdag 1 mei tot dinsdag 1 oktober. Voor het bedienen van de sluis heb je een sleutel nodig. Vind een overzicht van de uitgifteplaatsen in de brochure ‘Varen in Groningen’.

Klik hier voor alle informatie over varen op het Woldmeer.

Ander recreatienieuws

Strand Meeroevers maken we gereed voor het nieuwe seizoen. Vanaf woensdagmiddag 5 juni staat het strandtentje er weer voor een snack of ijsje. Als het mais volgens planning groeit, gaat in juli het naastgelegen maisdoolhof weer open. Houd de website en de Facebookpagina in de gaten voor de laatste informatie.

Van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 juli zal het allereerste vlottendorp van Groningen plaatsvinden in Meerstad. De kaartverkoop start in mei. Blijf op de hoogte via meerstad.eu/vlottendorp en het speciale Facebook event.