Beleef buiten in Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Beleef buiten in Meerstad

Beleef buiten in Meerstad

Wandelen, fietsen, zwemmen of varen, het kan allemaal in het groenste stadsdeel van Groningen. Het Woldmeer biedt samen met het vele groen de ideale omgeving om buiten te zijn, actief bewegen en lekker te ontspannen. In een groene woonomgeving zijn mensen actiever en daardoor blijf je langer gezond. Met diverse activiteiten en evenementen dagen we Stadjers en Meerstadjers uit om meer te bewegen.

Fietsen

Ontdek Meerstad tijdens een georganiseerde fietstocht door Bureau Meerstad op 27 maart en verken dit unieke woongebied. Onderweg krijg je uitleg over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in Meerstad. Meerstad is een ideaal startpunt voor diverse fietsroutes, zoals de Roegwoldtocht die door het natuurgebied ’t Roegwold loopt en fietsroutes naar de Fraeylemaborg of door Engelbert.

Wandelen

Vanuit Meerstad maak je de mooiste wandelingen door de omgeving. Het Pronkjewailpad, een langeafstandspad met een noord- en zuidroute van ongeveer 250 kilometer, loopt langs Meerstad en vanuit hier verken je al wandelend de provincie. Maak je liever een kortere wandeling dan is het Ommetje Meerstad, Middelbert en Engelbert een aanrader. Op deze route kom je langs historische kerken en leuke paadjes.

Hardlopen

Houd je van hardlopen? Dan is de MEER-run een aanrader. De hardloopwedstrijd vindt plaats op 15 mei en biedt een uitdagend hardloopparcours dwars door de natuur van Meerstad en omgeving. Voor de kleine hardlopers hebben we aangepaste routes.

Buitenspelen

Buitenspelen in Meerstad betekent vies worden. Hier speel je niet op straat maar in de natuur, want die is altijd dichtbij. Vorig jaar vond het eerste Vlottendorp van Groningen plaats in Meerstad en dat was een groot succes. In de eerste week van de zomervakantie 2020 kunnen kinderen tijdens Vlottendorp weer hun eigen vlot bouwen van hout, touw en tonnen. Ook kun je deze vanaf juli weer verdwalen in het maisdoolhof.

Het Woldmeer

Het blauwe hart van Meerstad is een prachtige plek om te ontspannen. Op 1 april start het vaarseizoen en kun je weer met je bootje het Woldmeer op. Zoals gewoonlijk gaat Strand Meeroevers in de zomer weer open en vanaf dit jaar kun je ook gebruik maken van het strand in Park Meerstad. Kinderen kunnen deze zomer leren zeilen tijdens het rondreizende watersportevenement Optimist on Tour. Ook biedt Zeilschool Zuidlaardermeer zeilcursussen aan op het Woldmeer.