Het Woldmeer groeit
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Het Woldmeer groeit

Het Woldmeer groeit

Iedereen in Groningen kent het Hoornsemeer en Zuidlaardermeer. Maar ben je ook al eens bij het Woldmeer geweest? Dit natuurwater aan de oostkant van de stad Groningen, staat bekend om haar heldere water en is dichterbij dan je denkt.

Het ontgraven van Meerstad
Het Woldmeer is het hart van het stadsdeel Meerstad. In Meerstad staan nu zo’n 500 woningen en ieder jaar komen er ongeveer 250 bij. Momenteel wordt volop gewerkt aan het ontgraven van Meerstad’s vierde woonwijk, De Zeilen.

Met het ontgraven van De Zeilen zal het Woldmeer bijna verdubbelen in oppervlakte. In de eerste fase worden de eilanden van kavelproject Brikland en Zeilanden afgegraven. Daarmee groeit het meer met 13 hectare. Als alle wooneilanden van De Zeilen gereed zijn komt daar nog eens 31 hectare bij. Tot slot worden de roeibaan en het Woldmeer samengevoegd en is het meer 130 hectare groot.

Meerstad – Nieuwbouw en kavels in het mooiste en groenste stadsdeel van Groningen.

Uitstekende waterkwaliteit
Het Woldmeer is een van de schoonste wateren van Nederland. Dat komt omdat het meer uit gebiedseigen water (regenwater) bestaat. Vanwege het unieke water beheersysteem wordt er zo min mogelijk water van ‘buiten’ ingelaten.

Ervaar het Woldmeer
Vanaf de Ringweg A7 neem je afslag Meerstad richting P+R Meerstad. Volg de Driebondsweg richting Meerstad. Er vertrekt ook een bus vanaf het Centraal station en rijdt je binnen 25 minuten naar het stadsdeel. Vanuit de
stad Groningen vaar je in 45 minuten naar het Woldmeer. Je kan er zwemmen, suppen, zeilen en kiten. Er is tijdens de zomermaanden een zeilschool voor kinderen en volwassenen, een recreatiestrand met horeca en speelvoorzieningen en een uitkijktoren. In het najaar is het een heerlijke plek voor een stevige wandeling en in de winter kunnen de schaatsen eronder. Dit jaar opent landkunstproject Park Meerstad met een tweede strand.