Terugblik Meerstad in 2020
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Terugblik Meerstad in 2020

Terugblik Meerstad in 2020

Nog even en we sluiten een bijzonder jaar af. We hopen dat je, ondanks de beperkingen door het coronavirus, terug kan kijken op een fijn jaar.

Door de coronamaatregelen hebben wij helaas verschillende evenementen moeten annuleren, zoals de 5e editie van de MEER-run en het maisdoolhof. Normaal gesproken organiseren wij in januari een nieuwjaarsbijeenkomst. Deze bijeenkomst gaan wij verplaatsen. Wij hopen je komend voorjaar weer te kunnen ontmoeten om je bij te praten over de ontwikkelingen in en om Meerstad.

Ondanks alle maatregelen hebben wij het afgelopen jaar niet stilgezeten. Buiten is hard gewerkt. We noemen de start van de aanleg van de nieuwe ontsluitingsroute tussen de Vossenburglaan en de ringweg , de opening van de tijdelijke school en de kinderopvang in de groeiende wijk Groenewei en het ontgraven van de tweede fase van De Zeilen. Een hoogtepunt voor ons was de opening van Park Meerstad met de manifestatie Kunst is mijn Natuur. De kunstenaars hebben de opbrengst van de kunstveiling volledig gedoneerd aan Because We Carry, een stichting die zich onder andere inzet voor vluchtelingen in kamp Moria. Ook heeft Meerstad heeft afgelopen december haar 1000ste kavel verkocht.

Meerstad en omgeving is een gebied in ontwikkeling. Om ook in de toekomst aan de grote vraag naar woningen kunnen voldoen, werken we in stappen aan uitbreidingsplannen. Zo kunnen we over een aantal jaren in nieuwe gebieden starten met bouwen. Het gaat om plannen voor uitbreiding richting stad en volgend jaar ook richting Harkstede.

Ook in 2021 zitten wij niet stil. Er gaan weer mooie projecten in de verkoop. Zo gaat In het voorjaar van 2021 project Scheepslanden in verkoop (De Zeilen fase II). Scheepslanden in De Zeilen heeft 28 vrije kavels met een kaveloppervlakte vanaf circa 580 m².