Verhuizen van Stad naar Meerstad
  1. Home
  2. Nieuws & Events
  3. Verhuizen van Stad naar Meerstad

Verhuizen van Stad naar Meerstad

Er komen steeds meer mensen in Meerstad wonen. Maar wie zijn die mensen eigenlijk? Waar komen ze vandaan en waarom hebben ze besloten in Meerstad te gaan wonen?

We stellen je voor aan Willem en Priscilla en hun twee dochters Zoë en Chinouk. Van oorsprong Stadjers en nu ervaren Meerstadjers die de wijk zien groeien. Ze kochten een Oevervilla van project ‘Meeroevers III’ en wonen sinds 2016 met veel plezier aan het Oeverpad in Meeroevers.

Verhuizen naar Meerstad

De dag van de verhuizing naar Meerstad weten ze nog goed. “Onze jongste werd op die dag 9 jaar en vond het niet leuk dat we zo druk aan het verhuizen waren die dag. Maar het was al zo gepland. Ze kreeg later alsnog een mooi feestje in het nieuwe huis.”

Rust, ruimte, wonen aan het water, het vrij uitzicht, het landelijke gevoel en dicht bij de stad. Dat waren de redenen voor Willem en Priscilla om samen met hun twee dochters naar Meerstad te verhuizen. “We wilden graag een ruime woning, in een groen gebied, ruim opgezet, het liefst aan het water en het moest op fietsafstand van de stad zijn. En in een nette en rustige omgeving. Al deze pluspunten kon Meerstad bieden aan ons.”

Het Woldmeer voor de deur en de Stad om de hoek

Ondanks dat Willem en Priscilla kozen voor de rust, ruime en het water vinden ze het fijn dat de stad Groningen om de hoek is. “De stad heeft veel gemakken en voorzieningen waaronder een middelbare school voor de meiden. Verder gaan we graag even shoppen, een terrasje pakken of even uiteten.”

Nu genieten ze elke dag van het wonen aan het water. “Het begint elke morgen zodra je wakker wordt, je doet het gordijn van je slaapkamerraam open en geniet van een prachtige zonsopgang. Met goed weer kun je hier heerlijk windsurfen wat Willem doet. Daarnaast zitten we ook graag in ons bootje op het Woldmeer, zelfs de hond gaat dan mee! En met warm weer kun je hier prima zwemmen of genieten op een luchtbedje op het water.”

“Het is volop genieten als je naar buiten kijkt en het Woldmeer ziet. Ook de zonsondergangen blijven fantastisch!”

Thuis in Meerstad

Het hele gezin voelt zich thuis in Meerstad. “Wij kunnen echt genieten van ons huis. Wat een luxe om aan het water te wonen én uitzicht te hebben op Park Meerstad. Het is volop genieten als je naar buiten kijkt en het Woldmeer ziet. Ook de zonsondergangen blijven fantastisch! We genieten ook volop als we met de hond een ronde om het Woldmeer wandelen. Dan zien we hoe het continue veranderd, dan krijg je steeds meer een beeld hoe mooi het allemaal wordt. Daarnaast hopen we dat het park snel opengaat!

In het begin moest het gezin wennen aan het duurzame wonen, maar willen nu niet meer anders. “Het is een ideale wijk om te wonen, bewoners gaan hier gemoedelijk met elkaar om. Duurzaamheid en milieubewustheid is hier belangrijk. We hebben hier bijvoorbeeld geen gas, dat was in het begin even wennen, maar nu wil je niet meer anders.”

Uitzicht op Park Meerstad

Meeroevers, de eerste wijk van Meerstad is weliswaar grotendeels gereed, maar Meerstad is nog volop in ontwikkeling en groeit snel. Zo breidt Meerstad zich uit met de nieuwe wijken Groenewei en De Zeilen, wordt het Woldmeer steeds groter en kunnen Meerstadjers straks boodschappen doen in de supermarkt. Maar waar Willem en Priscilla het meest naar uitkijken is het park! Vanuit hun woning hebben ze er een prachtig zicht op. “Toen wij hier destijds kwamen wonen, was de verwachting dat we binnen de kortste keren een park voor de deur zouden krijgen.” We zijn 4 jaar verder, maar Park Meerstad heeft vorm gekregen en gaat dit jaar open!

Een fijne buurt

Naast het vele groen en het water ervaren veel Meerstadjers het fijne van de buurt, zo ook tijdens corona. “Iedereen houdt rekening met elkaar. Als je wandelt, wat veel wordt gedaan in Meerstad, houdt iedereen rekening met elkaar. En iedereen groet elkaar hier. Varen in je eigen bootje kan ook gewoon. Buiten houd je 1,5 meter afstand van elkaar, maar kun je ook nog best even een praatje maken met één van je buren. Helaas voorlopig geen buurtbarbecue, dat is wel jammer want we hebben echt hele leuke buren.”