Ontdek Meerstad!

Filmpje Wonen, Leven & Recreeren in Meerstad Benieuwd naar het wonen, leven en recreëren in de natuur van Meerstad? Bekijk het filmpje

Het plan

Wakker worden tussen het ruisende riet, je dag beginnen met een frisse duik in het Woldmeer en ’s avonds op de fiets naar de stad voor een gezellig etentje of een theatervoorstelling? In Meerstad kan dit allemaal, want je woont er middenin de natuur met tegelijkertijd het bruisende centrum van Groningen om de hoek.

Meerstad. Een prachtig woon- en recreatiegebied van ruim 2.500 hectare, met het Woldmeer als kloppend hart. Een heerlijk meer om aan of dichtbij te wonen. Met zwemmen en varen in de zomer en natuurlijk schaatsen in de winter.

De ontwikkeling van Meerstad gebeurt in stappen en de inrichting van het gebied wordt afgestemd op de woningvraag en de wensen van de huidige en de toekomstige bewoners. Daarbij blijft de ‘Meerstadbelofte’ altijd uitgangspunt: wonen, recreëren en leven in een groene en waterrijke omgeving met veel ruimte en vrijheid om je heen. Uiteindelijk worden er zo’n 6500 woningen gerealiseerd.

Om er voor te zorgen dat alle woonwijken nu en later in dit prachtige landschap komen te liggen, investeert Meerstad nu en de komende jaren verder in de natuur. Zo wordt het Woldmeer steeds groter, worden bestaande en recent aangelegde groengebieden uitgebreid en verbonden, en komen er meer aantrekkelijke recreatieve routes.

De komende jaren zal Meerstad zich dus steeds verder gaan ontwikkelen in al haar facetten: de ideale combinatie van het buitenleven en het goede van de stad.